Klaas-Jan Huntelaar var fantastisk under matchen.
1 av 3
Klaas-Jan Huntelaar var fantastisk under matchen. - Foto: BAS CZERWINSKI/AP/SCANPIX
Holland spelade magiskt igår mot ett värdelöst svenskt försvar.
2 av 3
Holland spelade magiskt igår mot ett värdelöst svenskt försvar. - Foto: BAS CZERWINSKI/AP/SCANPIX
Huntelaar blev tvåmålsskytt.
3 av 3
Huntelaar blev tvåmålsskytt. - Foto: BAS CZERWINSKI/AP/SCANPIX

Huntelaar: "Sverige enklare än Moldavien"

Holland bjöd hemmapubliken på stor show och Sverige hängde inte med för fem öre. En av de stora artisterna var Klaas-Jan Huntelaar – som stod för två mål och en assist.  – Det var en enklare match än mot Moldavien, säger Huntelaar.


Klaas-Jan Huntelaar

Född: Den 12:e augusti 1983 i Dremt i Holland.

Tidigare klubbar: Inledde karriären i v.v. H. en K innan han flyttade till De Graafschap. Efter sex år där lämnade han dock för storklubben PSV Eindhovens ungdomslag 2002.

Flyttades upp till A-laget 2002 men fick bara spela en enda match. Återvände till De Graafschap 2004 på lån och lånades sedan ut till AGOVV 2003. Väl där lossnade det rejält för strikern, som gjorde 26 mål på 35 matcher.

Signades av Herenveen 2004 och var kvar där till 2006, tills han värvades till Ajax där han blommade ut rejält. Bombade in hela 79 mål på 97 matcher tills Real Madrid fick upp ögonen för honom och värvade spelaren under vintern.

I Spanien gick det dock inte så bra och det blev endast en halv säsong i huvudstadsklubben.

Flyttade till Milan. Men även här gick det dåligt.

Nu: Flyttade till Schalke 04 inför säsongen och har kommit igång nu igen.

AMSTERDAM. Sverige kom inte till Amsterdam för att ta en poäng, utan alla tre. Man var dessvärre inte ens nära oavgjort och holländarna fick diktera vilkoren fritt. Det slutade med hela 4-1.

– Vi spelade väldigt bra. Det första målet var viktigt. Vi fick energi och kunde skapa många fina kombinationer. Jag tror att alla fans njöt över fotbollen som spelades i kväll, säger tvåmålsskytten Klaas-Jan Huntelaar till samlad presskår efter matchen.

"De försökte spela fotboll"

I fredags åkte Holland till Moldavien och tog hem tre poäng utan några större problem, trots att det bara slutade 1-0. Men vinsten över Sverige var ännu enklare enligt den 27-årige anfallaren.

– Ja, det var enklare för att Sverige försökte spela fotboll. Det gjorde inte Moldavien. Men jag tror att det kan vara bra för det svenska laget.

Var du förvånad över Sveriges stora misstag?

– Nej det var jag inte. Jag fokuserade inte på Sverige. Vi spelade bra och i slutet kunde vi ha gjort sex mål.

Se höjdpunkter från matchen.

Fotbollsverige.se

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!