USA vill göra repris på 1994

Kan det bli en ny guldgrävarresa till USA? Även Mexiko vill ha fotbolls-VM.


Sommaren 1994 lär gå till historien som en av de bästa ur svensk sportsynpunkt. Bronset i fotbolls-VM är ett äventyr som kommer berättas i flera generationer. Men det bästa är att chansen nu finns att få uppleva det på nytt. USA söker nämligen värdskapet för fotbolls-VM både 2018 och 2022.

På måndag är sista dagen att lämna in sina värdskapsansökningar till Fifa, och då kommer USA:s fotbollförbund att avslöja sina planer. Precis som Nyheter24 skrivit tidigare har England nyligen lämnat in sin ansökan för VM 2018, likaså är Mexiko, Indonesien, Australien, Japan, Qatar, Ryssland, Spanien/Portugal och Belgien/Nederländerna intresserade av megaarrangemanget.

Mexiko har deklarerat att de precis som grannlandet i norr ska söka värdskapet för både 2018 och 2022. Skulle mexikanarna bli tilldelade något av dessa år blir det tredje gången ett VM spelas i landet.

– Mexiko har skapat sig ett namn i fotbollsvärlden. Vi har redan arrangerat två VM, ett Confederations Cup och jag skulle tro att vi har bland de största antalet supportrar i världen, säger det mexikanska fotbollförbundets generalsekreterare Decio de Maria enligt ESPN.

I december 2010 kommer Fifa avslöja arrangörsländerna för både 2018 och 2022.

Världens bästa låt

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!