1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Portugal, välkomna till helvetet

Edin Dzekos Bosnien tar emot Portugal i den första av två ödesmatcher.


Övriga play off-matcher

I kväll:

Turkiet - Kroatien

Tjeckien - Montenegro

Estland - Irland

Returen kommer spelas den 15 november.

ZENICA. När de bosniska supportrarna välkomnade Cristiano Ronaldo med Messi-ramsor på flygplatsen så skrattade han bara - men när psykningarna fortsatte på lagets träning surnade han till och visade det långa fingret.

I kväll kommer det bli ännu värre för flickidolen på Bilino Polje-stadion. Hemmaarenan tar inte mer än 15 000 - men stämningen kommer vara sinnessjuk med fans som aldrig är tysta - nästan på gränsen till obehaglig om det blir förlust för Bosnierna. 

Mötet - en repris på mötet 2009

I play off-matcherna till VM 2010 hamnade lagen i en identisk situation. Då pressade Bosnien Portugal i båda mötena, men trots stor dominans - kom Portugal undan med - blotta förskräckelsen. Edin Dzeko sköt i stolpen och svenskbosniern Zlatan Muslimovic missade öppet mål. 1-0, 0-1 slutade matcherna i röd-grön favör... Det kommer var en bättre förbered hemmanation som kommer agera respektlöst i kvällens match.

Matchen i matchen

Då, precis som nu är det samma spelare i strålkastarljuset. Edin Dzeko har bytt klubb och hittat en hysterisk form i Manchester City och Cristiano Ronaldo dominerar La Liga.

Två världsstjärnor som bär sina lag på sina axlar, två superstjärnor varav en kommer bli syndabock om landet missar EM-festen i Polen/Ukraina. 

Nyheter24:s råd till dig, hitta en lämplig (laglig) stream och njut av årets kanske intressantaste landskamp.

/
/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!