Italien gjorde två mål på fem minuter och sedan var det godnatt för Sverige.
1 av 5
Italien gjorde två mål på fem minuter och sedan var det godnatt för Sverige. - Foto: Patric Söderström/Scanpix
Sverige föll i flera bemärkelser ikväll.
2 av 5
Sverige föll i flera bemärkelser ikväll. - Foto: Patric Söderström/Scanpix
Här gör Italien 3-2 och drar ned nattmössan på Sverige helt och hållet.
3 av 5
Här gör Italien 3-2 och drar ned nattmössan på Sverige helt och hållet. - Foto: Patric Söderström/Scanpix
Sverige kämpade på och gjorde två mål men det räckte inte till.
4 av 5
Sverige kämpade på och gjorde två mål men det räckte inte till. - Foto: Patric Söderström/Scanpix
5 av 5
Karl-Johan Johnsson gjorde en jätteräddning på en italiensk nick i den första halvleken. - Foto: Patric Söderström/Scanpix

Sveriges mardrömsminuter

Det blir inget EM-slutspel för U21-landslaget. Efter två insläppta mål på fem minuter föll man mot Italien med 3-2 hemma på Guldfågeln Arena.

Italien började bäst och hade några målchanser, varav en jättechans på nick men Karl-Johan Johnsson i målet gjorde en världsklassräddning värdig självaste Gigi Buffon. Men Sverige åt sig in i halvleken och hade flera bra bud på ett ledningsmål.

– Stundtals bra framåt, men vi spelar för kort. I andra halvlek vill jag se mer djupledsspel, sa förbundskapten Håkan Ericsson till TV4 Sport i paus.

Andra halvlek skulle dock komma att handla mest om Italien. I den 68:e minuten gjorde Lorenzo Insigne 1-0 till stor svensk besvikelse. Och i den 71:a var det godnatt när Alessandro Florenzi gjorde 2-0.

Sverige lyckades dock skapa lite dramatik genom att göra två snabba mål i den 73:e och 77:e minuten. Sverige behövde då två ytterligare mål för att ta sig till EM. Men Sverige lyckades inte och ridån gick ned på riktigt i den 86:e minuten när Ciro Immobile lobbade in 3-2 till Italien.

– Jag är besviken förstås. För att kunna slå Italien krävs en toppeninsats av oss men vi når inte upp dit. Vi gör en klart godkänd andra halvlek men första halvlek är inte så bra, sa Håkan Ericsson efter matchen.