Manchester United förlorade mot AFC Bournemouth
Manchester United förlorade mot AFC Bournemouth - Foto: STELLA Pictures / PA / STELLA Pictures / PA

Bournemouth tog kommandot från start mot Manchester United

Bournemouth hade greppet från start i matchen i Premier League i fotboll mot Manchester United på lördagen. Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 3-0 (1-0) borta på Old Trafford.

Segern var Bournemouths fjärde på de senaste fem matcherna.

Bournemouth startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fem minuter slog Dominic Solanke till. I 68:e minuten nätade Philip Billing, på pass av Marcus Tavernier och gjorde 0-2.

Bournemouth gjorde också 0-3 genom Marcos Senesi på pass av Marcus Tavernier i 73:e minuten. 0-3-målet blev matchens sista.

I tabellen innebär det här att Bournemouth nu ligger på 13:e plats. Manchester United är på sjätte plats. Så sent som den 10 november låg Bournemouth på 18:e plats i tabellen.

Söndag 17 december 17.30 spelar Manchester United borta mot Liverpool. Bournemouth möter Luton hemma på Vitality Stadium lördag 16 december 16.00.