Wolverhampton Wanderers FC vann mot Chelsea FC
Wolverhampton Wanderers FC vann mot Chelsea FC - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Stark andra halvlek räckte för Wolverhampton

Första halvlek var mållös i matchen mellan Wolverhampton och gästande Chelsea på Molineux Stadium på söndagen. I andra halvlek var det dock Wolverhampton som var starkare och vann till slut med 2-1 i Premier League.

Inget av lagen lyckades göra mål under första halvlek, men efter pausen slog Mario Lemina till framspelad av Pablo Sarabia och gav Wolverhampton ledningen.

Kvitteringen kom på stopptid, när Christopher Nkunku slog till och gjorde mål för Chelsea på pass av Raheem Sterling.

Det matchavgörande målet för Wolverhampton kom direkt därefter när Matt Doherty på tilläggstid gjorde 2-1. Det fastställde slutresultatet till 2-1.

Det här var Wolverhamptons sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Chelseas fjärde uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Wolverhampton nu ligger på elfte plats. Chelsea är på tionde plats.

Wolverhampton möter Brentford i nästa match borta onsdag 27 december 20.30. Chelsea möter samma dag Crystal Palace hemma.