Arsenal FC vann mot Brentford
Arsenal FC vann mot Brentford - Foto: STELLA Pictures / PA / STELLA Pictures / PA

Arsenal toppar tabellen efter seger

Arsenal är ny serieledare i Premier League i fotboll efter hemmaseger med 2-1 (1-1) mot Brentford. Arsenal leder serien en poäng före Liverpool som dock har en match mindre spelad. Brentford ligger på 15:e plats i tabellen.

Kai Havertz blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 86 minuter.

Därmed har Arsenal vunnit åtta matcher i rad i Premier League.

Arsenal fick en bra start på matchen. Declan Rice slog till, redan i 19:e minuten.

Brentford kvitterade till 1-1 på stopptid i första halvleken, genom Yoane Wissa. Det matchavgörande målet kom i slutminuterna, med fyra minuter kvar att spela, när Kai Havertz slog till och gjorde 2-1 för Arsenal på pass av Martin Ödegaard.

Det här var Arsenals nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Brentfords nionde uddamålsförlust.

Arsenal tar sig an Manchester City i nästa match borta söndag 31 mars 17.30. Brentford möter Burnley borta lördag 16 mars 16.00.