Burnley FC vann mot Brentford
Burnley FC vann mot Brentford - Foto: Anthony Devlin Photography / Alamy

Burnley vann igen – efter tio matcher utan seger

Det tog elva matcher. Men nu har Burnley till slut vunnit en match i Premier League i fotboll kunde. Laget vann på hemmaplan mot Brentford, med 2-1 (1-0).

Sergio Reguilon fick rött kort redan i den nionde minuten och Brentford fick klara sig med en spelare mindre.

Burnley gjorde första målet. Jacob Bruun Larsen slog till på straff, redan i tionde minuten. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick David Datro Fofana träff och ökade ledningen för Burnley.

Med sju minuter kvar att spela reducerade Brentford genom Kristoffer Ajer framspelad av Shandon Baptiste. Mer än så blev det dock inte för Brentford.

Burnley har en seger, en oavgjord och tre förluster och 4–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Brentford har en oavgjord och fyra förluster och 6–11 i målskillnad. Det här var Burnleys andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Brentfords tionde uddamålsförlust.

Det här betyder att Burnley är kvar på 19:e plats, och Brentford stannar på 15:e plats, i tabellen.

Lördag 30 mars möter Burnley Chelsea borta 16.00 och Brentford möter Manchester United hemma 21.00.