5. Tottenham fyller upp tomrummet efter Ledley King med Jan Vertonghen och slutar femma i Premier League den här säsongen.
1 av 5
5. Tottenham fyller upp tomrummet efter Ledley King med Jan Vertonghen och slutar femma i Premier League den här säsongen. - Foto: SCANPIX
4. Arsenal har redan ersatt van Persie med Lukas Podolski och Olivier Giroud – men det räcker inte till mer än en fjärdeplats.
2 av 5
4. Arsenal har redan ersatt van Persie med Lukas Podolski och Olivier Giroud – men det räcker inte till mer än en fjärdeplats. - Foto: SCANPIX
3. Torres har en tung börda att bära efter att Drogba har lämnat Chelsea. Men den här säsongen kommer han hitta tillbaka till gammal god form – men det räcker inte för att ta sig förbi Manchester-lagen i tabellen.
3 av 5
3. Torres har en tung börda att bära efter att Drogba har lämnat Chelsea. Men den här säsongen kommer han hitta tillbaka till gammal god form – men det räcker inte för att ta sig förbi Manchester-lagen i tabellen. - Foto: Frank Augstein/SCANPIX
2. Om Mario Balotelli växer till sig och spelar som en världsklasspelare över en hel säsong kan Manchester City hota ettan på listan – men det är långt ifrån säkert.
4 av 5
2. Om Mario Balotelli växer till sig och spelar som en världsklasspelare över en hel säsong kan Manchester City hota ettan på listan – men det är långt ifrån säkert. - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX
1. Manchester United är ohotad etta på den här listan. Nu när Robin van Persie är värvad har Sir Alex lag världens bästa anfallspar i fickan. Efter förra säsongens debacle är United revanschsugna och de vinner Premier League säsongen 2012/2013.
5 av 5
1. Manchester United är ohotad etta på den här listan. Nu när Robin van Persie är värvad har Sir Alex lag världens bästa anfallspar i fickan. Efter förra säsongens debacle är United revanschsugna och de vinner Premier League säsongen 2012/2013. - Foto: SCANPIX

De vinner Premier League – platserna fem till ett

I dag drar Premier League igång. Och Nyheter24 vet redan hur ligan slutar. Vinnarna av Premier League är...


Nyheter24:s sluttabell

1: Manchester United

2: Manchester City

3: Chelsea

4: Arsenal

5: Tottenham

6: Liverpool

7: Newcastle

8: Everton

9: West Bromwich Albion

10: Queens Park Rangers

11: Fulham

12: Stoke

13: Aston Villa

14: West Ham

15: Sunderland

16: Reading

17: Norwich

----

18: Swansea

19: Wigan

20: Southampton

5. Tottenham. Trots att Spurs har tappat spelare som Ledley King, Niko Kranjcar, Steven PieenarLouis Saha och med all sannolikhet Luka Modric har de ett av Premier Leagues allra starkaste lag. Den nye tränaren André Villas-Boas känns betydligt mer spännande än Harry Redknapp som troligen är planetens sämsta matchcoach. Villas-Boas fick aldrig riktigt chansen i Chelsea och förhoppningsvis kan han få den tiden och utrymmet han behöver för att lyckas i Tottenham.

Nyförvärven Jan Vertonghen och Gylfi Sigurdsson kan dessutom var två av ligans smartaste värvningar. Belgaren Vertonghen kommer utan problem fylla tomrummet efter kärleksbarnet King och Sigurdsson är jämnare än den överskattade Modric. 

Problemet med stort P är att Spurs måste värva en klassanfallare. Just nu finns bara Jermain Defoe och Giovani dos Santos som renodlade anfallare i truppen. Löser inte Tottenham det problemet innan transferfönstret stänger den 31:a augusti kommer både Liverpool och Newcastle sluta ovanför London-klubben i tabellen. Men det räknar Nyheter24 iskallt med.

4. Arsenal. Arsene Wenger har länge vetat att Robin van Persie skulle lämna i sommar. Det kommer inte som en blixt från klar himmel för honom. Därför har han redan sett till att fylla luckan efter honom med den tyske målkungen Lukas Podolski och förra årets skytteligavinnare i Ligue 1 – Olivier Giroud. Håller sig Podolski skadefri kommer han göra många mål i Arsenal-tröjan. Giroud är det lite mer Chamakh-känsla över. Wenger har köpt grisen i säcken och det är hugget som stucket om det bli flipp eller flopp. 

Fungerar samarbetet mellan Podolski och Giroud kommer van Persie var glömd inom en snar framtid.

Arsenals lag är annars sig likt från förra året – och den troliga förlusten av Alex Song kommer inte svida alltför mycket. Sedan får man inte glömma att Wenger har plockat in den mycket snabbe yttern Santi Cazorla från Malaga. Men i år blir lokalkonkurrenten Chelsea en för svår motståndare över en hel säsong.

3. Chelsea. London-klubben har värvat vågat men intressant den här sommaren. Den stora frågan är bara om de dyra nyförvärven Eden Hazard, Oscar och Marko Marin kommer att anpassa sig till spelet i Premier League direkt? Gör de inte det får Chelsea det svårt att lägga sig i den absoluta toppstriden. Gör de det kan de till och med hota giganterna från Manchester den här säsongen. Förlusten av Didier Drogba kan dock bli tung för Chelsea. Om inte Fernando Torres börjar leverera den här säsongen får London-klubben bara förlita sig på ungtuppen Daniel Sturridge i anfallet. Det håller inte på den här nivån i tabellen. 

Men Torres kommer att börja leverera i år. Var så säkra. Han gjorde mål i Community Shield-matchen mot Manchester City förra veckan och vann skytteligan i EM efter att bara ha spelat tre fulla halvlekar. 

Roberto Di Matteo har dessutom fått Chelsea att spela som ett lag igen och är omtyckt bland klubbens spelare. 

2. Manchester City. Hade inte rivalerna United värvat Robin van Persie och därmed skaffat sig världens bästa anfallspar hade City vunnit ligan även den här säsongen. City kommer att ge allt för att prestera i Champions League nu och trots att de har tre världsspelare på varje position kommer det sätta sina avtryck i ligaspelet. 

För en gångs skull har inte Roberto Mancinis lag varit särskilt aktiva på transfermarknaden heller. Sommarens enda värvning är 21-årige Jack Rodwell. Rodwell är en bra spelare men ett väldigt dyrt tillskott i truppen. 

Citys chans att slå rivalen United är om Mario Balotelli växer till sig och blir en världsspelare – i varje match. Då matchar de Uniteds anfall. 

1. Manchester United. Efter förra årets debacle (ja, när inte United vinner ligan är det ju det numera) kommer Sir Alex Fergusons lag revanschera sig den här säsongen. Historien talar för United som de senaste sex åren har vunnit ligan fyra gånger. 

Och ja, det börjar bli oerhört tjatigt nu, men värvningen av världsklassanfallaren Robin van Persie betyder allt. Holländaren kom till den klubben han ville. Van Persie, som är van vid att vara ensam anfallare, kommer att få understöd av världens bästa spelare när det kommer till mångsidighet – Wayne Rooney

Rooney slutade två i skytteligan förra säsongen och kan uppenbarligen göra mål men med holländarens närvaro kommer han få en mer tillbakadragen roll. Rooney och van Persie kommer att vara den säsongens version av Steven Gerrard och Fernando Torres i Liverpool säsongen 2009/2010.

Med Fergusons rutin kommer United bli nästintill oslagbara den här säsongen och en självklar etta på den här listan. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!