Inter vann mot Udinese
Inter vann mot Udinese - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Inter vann – och toppar tabellen

Segern mot Udinese på hemmaplan innebär att Inter nu är serieledare i Serie A i fotboll, två poäng före Juventus. Inter vann med 4-0 (3-0). Udinese ligger på 16:e plats i tabellen.

Segern var Inters sjätte på de senaste sju matcherna.

Matchen förblev jämn målmässigt till Inter tog ledningen i 37:e minuten, genom Hakan Calhanoglu på straff.

Laget gjorde också 2-0 alldeles före halvtidspausen, genom Federico Dimarco på pass av Hakan Calhanoglu.

Inter ökade ledningen på nytt, till 3-0, bara två minuter senare genom Marcus Thuram på pass av Henrikh Mkhitaryan. Till slut kom också 4-0 genom Lautaro Martinez som ökade Inters ledning i 84:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 4-0.

I nästa match, söndag 17 december, har Inter Lazio borta på Stadio Olimpico 20.45, medan Udinese spelar hemma mot Sassuolo 15.00.