Frosinone förlorade mot Monza
Frosinone förlorade mot Monza - Foto: Giuseppe Maffia / Alamy

Seger för Monza mot Frosinone

Monza vann bortamatchen mot Frosinone på lördagen. Detta trots att Frosinone knappade in på Monzas halvtidsledning, 2-0, efter en uppryckning i andra halvlek. Matchen i Serie A slutade 3-2 till Monza.

Monza gjorde första målet. Dany Mota slog till på pass av Valentin Carboni, redan i 18:e minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 på stopptid i första halvleken, genom Valentin Carboni. Monza ökade ledningen till 0-3 i 55:e minuten.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Abdou Harroui träff och reducerade åt Frosinone.

I 76:e minuten reducerade Frosinone på nytt genom Matias Soule på straff. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

I den 80:e minuten fick Frosinone Pierluigi Frattali utvisad, och fick spela med en man mindre sista tio minuterna.

Frosinone har en oavgjord och fyra förluster och 5–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Monza har två vinster, en oavgjord och två förluster och 4–6 i målskillnad. Det här var Frosinones femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Monzas tredje uddamålsseger.

Monza ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Frosinone är på 14:e plats.

Nästa motstånd för Frosinone är Atalanta. Lagen möts måndag 15 januari 20.45 på Gewiss Stadium. Monza tar sig an Inter hemma lördag 13 januari 20.45.