Sundin och Bäckström gjorde mål men torskade

Både Mats Sundins Vancouver och Nicklas Bäckströms Washington förlorade de femte matcherna mot Chicago respektive Pittsburgh i NHL-slutspelet.


Både Mats Sundins Vancouver och Nicklas Bäckströms Washington förlorade de femte matcherna mot Chicago respektive Pittsburgh i NHL-slutspelet. Det hjälpte inte att båda svenskarna gjorde mål för sina lag. Både Vancouver och Washington måste nu vinna nästa match för att inte slås ut.

Pittsburgh besegrade Washington efter förlängning med 4-3 i Stanley Cup-slutspelet och har Jevgenij Malkin att tacka för vinsten. Malkin, grundseriens meste målskytt, avgjorde 3:28 minuter in i förlängningsperioden.

"Inte tillräckligt bra"

Malkin, som inför förlängningen enbart noterats för en assist, förde i numerärt överläge in pucken längs högra sargkanten och slängde iväg en backhand. Pucken studsade på täckande backen Tom Potis klubba och ställde Simeon Varlamov i Washingtons mål.

Nicklas Bäckström i Washington noterades för ett mål och en assist när han spelade fram till ett av Alexander Ovetjkins två mål för kvällen. Ovetjkin och Bäckström var mycket bra och oroade vid flera tillfällen Marc-Andre Fleury i Pittsburghs mål, men det räckte inte riktigt enda fram.

– Vi var bra, men inte tillräckligt bra. Nästa match kommer att bli annorlunda, sade Ovetjkin till NHL:s officiella hemsida efter matchen.

Washington måste vinna

Pittsburgh leder med 3-2 i matcher i bäst av 7, nästa match spelas på måndag i Pittsburgh och måste vinnas av Washington om NHL-säsongen inte ska vara över.

Martin Havlat satte samtidigt spiken i kistan när han med en minut kvar satte 4-2 till Chicago i mötet med Vancouver. Matchen stod och vägde fram till det att Dave Bolland, framspelad av Patrick Kane, satte 3-2 och överlistade Roberto Luongo i Vancouvers mål med fem minuter kvar att spela.

Mats Sundin gjorde sitt andra slutspelsmål framspelad av Henrik Sedin. Vancouver måste i och med nattens förlust vinna nästkommande match i Chicago för att hålla sig kvar i slutspelet.

– Nu har vi ryggen mot väggen, säger coachen Alain Vigneult till AP.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!