4 av 6
5 av 6
6 av 6

Drömmål sänkte Hammarby

Sphetim Hasani blev stor matchhjälte för Norrköping på Söderstadion. Med två riktiga drömmål sänkte anfallaren Hammarby.

STOCKHOLM. Hammarby blandar och ger i Superettan. Efter två raka segrar åkte man i dag på en 2-3-förlust mot Norrköping hemma på Söderstadion.

Avgörandet kom i den 79:e minuten då Sphetim Hasani slog ett missriktat inlägg – som istället blev ett drömmål. Bajen-keepern Rami Shaaban blev grundlurad och kunde inget göra.

– Det måste vara ett inlägg men det var riktigt snyggt. Jag försökte göra ett inlägg men bollen gick in i mål. Ibland måste man ha tur, säger Hasani i TV4.

Samme Hasani gjorde även gästernas 1-0-mål. Och det var minst lika snyggt. Riki Cakic fintade av sin försvarare på vänsterkanten och slog ett lågt inlägg som Hasani mötte med en klackspark.

Hammarby bjöds sedan in i matchen via en straff som Andreas Dahl satte högt och säkert.

Gästerna ryckte upp sig och återtog ledningen genom Armin Takovic, som på en hörna kunde nicka in 2-1. Men "Bajen" kvitterade igen innan halvtidsvilan när mittbacken Isak Dahlin satte 2-2 efter att ha fått två chanser.

I den andra halvleken var det hemmalaget som hade övertaget, men Hasanis mål blev halvlekens enda och "Peking" kunde sno med sig alla tre poäng från Stockholm.

Bajen åkte även på två tunga skador i form av en axelskada på José Monteiro och en befarad hjärnskakning på Andreas Dahl.