2 av 4
3 av 4
4 av 4

Förlust och skadehelvete för Hammarby

Tredje raka hemmaförlusten. Andra raka mot en nykomling. När Hammarby förlorade mot Öster med 0-1 blev även skadelistan längre.

STOCKHOLM. Hemmaplan och tryck från läktarplats är uppenbarligen inte till Hammarbys fördel i superettan. Först kom nykomlingen Brage till Söderstadion och vann med 1-0 - och på torsdagen gjorde Öster samma sak.

Matchhjälte för gästerna blev Niklas Moberg som prickade in mötets enda mål i den 55:e minuten. Duktige yttermttfältaren Freddy Borg tog sig fram snyggt på vänsterkanten och hittade in till Moberg med ett lågt inlägg. Anfallaren visade kyla framför mål och hemmamålvakten Johannes Hopf kunde inte mycket göra.

Inte nog med att "Bajen" åkte på sin tredje raka förlust på hemmaplan - laget drabbades även av tre nya skador. Skyttekungen Linus Hallenius tvingades bryta i paus och innan dess hade Sebastian Bojassen tvingats byta. I början av den andra halvleken bars också mittbacken Isak Dahlin ut på bår.

Sedan tidigare är även Rami Shaaban, Sebastian Castro-Tello, Freddy Söderberg, José Monteiro, Fredrik Söderström, Monday James och Patrik Gerrbrand skadade.