Martin Andersen (till vänster i bild) svarade för två mål och en assist när Ängelholm besegrade Öster. - Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN
Nu närmar sig klubben allsvenskan med stormsteg.
Nu närmar sig klubben allsvenskan med stormsteg. - Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN

Ängelholms jättekliv mot allsvenskan

Ängelholm är bara en hårsmån från att ta klivet upp till allsvenskan. Det efter en stabil 3-0-vinst mot Öster.

( ) = Antal spelade matcher

ÄNGELHOLM. Med 0-9 i målskillnad på de två senaste matcherna var det nog många som undrade om pressen hade blivit för stor för den lilla klubben från Ängelholm. Svaret fick skeptikerna på söndagen - när Öster besegrades med 3-0.

Ett formsvagt Ängelholm var tillbaka hemma på Änglavallen efter två raka bortaförluster. Med endast tre återstående omgångar av superettan var en trepoängare nästintill ett måste för att chansen på direktuppflyttning skulle leva kvar. Och de gulklädda fick precis den starten de önskade.

Redan i den 6:e matchminuten kunde Jonas Lindh spela fram till mittfältskollegan Martin Andersen som drog på från distans. Bollen tog på en Öster-försvarare och ställde Joakim Wulff i bortamålet.

"Vi blir passiva"

Men istället för att fortsätta ösa på framåt, ställde sig hemmalaget på försvar och såg ut att vara mer intresserat av att få tiden att gå.

– Vi måste vara mer aggressiva om det här ska hålla. Vi blir lite passiva när vi får det tidiga ledningsmålet, konstaterade lagkaptenen Jacob Augustsson till TV4 Sport inför den andra akten.

Skruvade upp tempot

En andra halvlek som höll på att bli en repris av den första. Sex minuter in kunde målskytten Martin Andersen avancera utanför straffområdet och dra på med högern. Skottet såg till en början ut att segla högt över ribban, men fick en sällsynt bra skruv och träffade istället ribbans överkant innan den rensades bort av en ÖIF-försvarare.

Men Martin Andersen - som var matchens frontfigur - skulle få revansch. 20 minuter från slutet bröt han sig loss från ÖIF-försvaret innan han kyligt rullade bollen snett innåt bakåt till en fristående Björn Westerblad. Anfallaren kunde hur enkelt som helst raka in bollen i nättaket och därmed dubbla ledningen till 2-0.

Matchens lirare avgjorde

Åtvidaberg nöjde sig dock inte med 2-0. I matchens 85:e minut tog inbytte Johan Blomberg hand om en frispark strax utanför offensivt straffområde. Bollen rakt i famnen på Wulff som släppte returen rakt i gapet på matchens behållning Martin Andersen, som såg till att hans dagsskörd skrevs till två mål och en assist.

Segern innebar att Ängelholm tog klivet upp till en andraplats, om än en tillfällig sådan då Åtvidaberg har en match mindre spelad.