"Jag får peppa grabbarna från sidan", säger han.
1 av 3
"Jag får peppa grabbarna från sidan", säger han. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Nu tvingas den 21-årige mittfältaren följa säsongens sista match från sidan.
2 av 3
Nu tvingas den 21-årige mittfältaren följa säsongens sista match från sidan. - Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN
Smon Helg visades ut mot Jönköpings Södra.
3 av 3
Smon Helg visades ut mot Jönköpings Södra. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Så ska avstängde Helg rädda Bajen från kvalspel

Mittfältaren hade velat vara med när Hammarbys öde avgörs.


Ödesmatchen

Hammarbys sista match den här säsongen är borta mot Ängelholm. En match där det inte bara är tre poäng som står på spel för Bajen, utan även deras chanser att hänga kvar i superettan.

Tappar Bajen poäng samtidigt som Jönköpings Södra - som har lika många poäng som stockholmarna - vinner sin match, blir det kvalspel för Hammarby.

Drabbningen mellan Ängelholm och Hammaby går av stapeln på lördag klockan 15.00.

STOCKHOLM. Han är avstängd till Hammarbys stora ödesmatch borta mot Ängelholm på lördag. Men Simon Helg tänker ändå vara med och påverka.

– Jag får helt enkelt försöka peppa grabbarna från sidan, säger den 21-årige mittfältstalangen till Nyheter24.

Hur gör man det?

– Man kommer till träningarna med ett glatt humör och med bra energi. Sedan måste man även prestera bra på träningarna så att det blir bra kvalité. Men jag pratar inte mer med spelarna bara för att jag är avstängd till den här matchen, säger han.

Det var i den 65:e minuten som Helg fick sitt andra gult efter att ha gjort ned en bortaspelare i eget straffområde. Domaren Jim Petersson blåste straff och visade även ut Helg. Någonting som liraren själv tycker var ett dåligt domslut.

– Det kändes lite billigt. Om det var någonting som jag skulle vilja ta bort från den matchen så skulle det dock vara det första gula kortet, men det andra var för hårt, säger han.

Hur känns det att du missar sista matchen?

– Det känns självklart väldigt jobbigt. De här jobbiga känslorna och tankarna om att man inte skulle få vara med i sista matchen dök ju upp direkt. Nu återstår det bara en match och då hade man självklart velat vara med och kunna påverka, säger han till Nyheter24.

Ödesmatch

Bajens öde avgörs alltså i säsongens sista match. Vinner stockholmarna, eller helt enkelt tar fler poäng än Jönköpings Södra - som har lika många poäng som Hammarby, slipper de kvalspel.

Det är allt eller inget som gäller för laget. Något som Helg är väl medveten om.

– Det här mötet är jätteviktigt. Men vi har allting i våra egna händer och vi ska göra allt för att slippa det här jäkla kvalspelet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!