Kenny Pavey och hans Ljungskile vann med 1–0 mot Hammarby.
Kenny Pavey och hans Ljungskile vann med 1–0 mot Hammarby. - Foto: Daniel Stiller/SCANPIX
Hammarbys tränare Gregg Berhalter fick se sitt lag förlora på Söderstadion.
Hammarbys tränare Gregg Berhalter fick se sitt lag förlora på Söderstadion. - Foto: Lennart Månsson/SCANPIX

Paveys Ljungskile sänkte Bajen

Kenny Pavey och hans Ljungskile vann med 1–0 mot Hammarby på Söderstadion.

Bajen–Ljungskile 0–1 (0–1)

Målen: 0–1 (45) Andreas Ljunggren-Eriksson.

Publik: 7446.

Övriga matcher i Superettan:

Brage–BP 1–2

Falkenberg–Trelleborg 2–0

Varberg–Umeå 2–1

Värnamo–Halmstad 2–5

STOCKHOLM. Efter sex säsonger i AIK återvände Kenny Pavey för första gången till Söderstadion sedan han lämnade AIK förra säsongen. Hammarby, som innan dagens möte mot Ljungskile låg tvåa i superettan, sänktes i den sista minuten av den första halvleken.

Frispark avgjorde

Det var Andreas Ljunggren–Eriksson i Ljungskile som fick ett bra frisparksläge utanför straffområdet. Han förvaltade det på bästa sätt och Johannes Hopf i Bajens mål var chanslös på den fina frisparken. I den andra halvleken jagade Hammarby frenetiskt för en kvittering men de lyckades inte få hål på Ljungkiles sista utpost Magnus Berglöf. I och med förlusten sjunker Hammarby ner på fjärdeplats i tabellen.