"USA på väg mot konkurs"

"Värdelösa amerikanska dollar."


Den schweiziske makroekonomen Marc Faber har gjort sig ett namn som en riktig dysterkvist, bland annat förutsåg han den stora börskraschen 1987 och ligger bakom ett återkommande nyhetsbrevet med det upplyftande namnet ”The Gloom, Boom & Doom report”. Det säger väl allt? Nu kraxar den gamla korpen igen och slår till med ännu en domedagsprofetia.

Under en intervju med Dagens Næringsliv förutspår Faber den amerikanska ekonomins kollaps. Han menar att den pågående krisen bara är början och att USA:s enorma statsskuld kommer fälla landet likt en gammal ihålig fura.

– Den amerikanska staten kommer att gå i konkurs. Det finns många sätt att gå i konkurs på. Den amerikanska regeringen kommer att betala tillbaka lånen, men på grund av den amerikanska centralbankens omfattande utskrift av pengarna kommer det att vara värdelösa amerikanska dollar, säger Marc Faber till Dagens Næringsliv.

Se en intervju med olyckskorpen Marc Faber:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.