- Foto: Scanpix

Svennis Elfenbenskusten i konflikt: "Vi måste jobba"

Elfenbenskusten superstjärnor Didier Drogba och Kolo Touré är osams, vilket har lett till att landslaget delats upp i två läger. Nu tänker förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson lösa problemet innan VM startar.


MONTREUX. Sven-Göran Eriksson höll i sin första träning med Elfenbenskusten under måndagen för att på allvar börja ladda upp inför VM som startar om mindre än en månad. Men nu skakas landslaget av en konflikt.

Elfenbenskustens två största stjärnor, Chelseas Didier Drogba och Manchester Citys Kolo Touré, ska vara ovänner och enligt inhemsk media är det ett välkänt faktum.

- Man har märkt problemen hela tiden. Men i Afrikanska mästerskapen i år exploderade det. I matchen mot Algeriet (Elfenbenskusten förlorade med 3-2 efter förlängning) såg man allt tydligt. Före matchen bråkade Touré och Drogba öppet. Sedan gick det som det gick, säger Annoncia Sehoué, sportchef på tidningen l'Intelligent d'Abidjan enligt Expressen.

Sprickan mellan Premier League-spelarna har således lett till att även hela landslaget delats upp i två grupperingar. De spelare som nått elitnivå genom ungdomsakademier i olika klubbar tillhör i regel Tourés "grupp". Landslagsspelarna som inte gått denna väg väljer att stötta Drogba.

Och nu inser Svennis att en hel del jobb måste göras om Elfenbenskusten ska lyckas i VM.

- Nu måste vi jobba. Det är ju en liten turnering om en månad, säger han till Expressen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!