- Foto: Scanpix

Så ska Lagerbäck ena Nigeria

Nigeria har haft en stressig uppladdning inför VM, men nu planerar Lars Lagerbäck att svetsa samman sitt landslag ordentligt - med hjälp av en hemlig konsult.


Chris O'Loughlin

Ålder: 32.

Nationalitet: Irland.

Bor: London.

Meriter: Har tränat AS Vita Club i Kongo, landets mest framgångsrika klubb (2007). Även Orlando Pirates FC i Sydafrika (2008) samt Raiders FC, Sydafrika (2006).

SYDAFRIKA. På lördag går fotbolls-VM av stapeln för Nigerias del då man premiärspelar mot en huvudfavoriterna, Argentina. Men uppladdningen inför VM har varit allt annat än perfekt för det afrikanska landslaget, som leds av Lars Lagerbäck.

Svensken själv har fått hot om sparken, Nigeria har drabbats av hotellbråk och ett par inställda träningslandskamper har bidragit till turbulensen. Nu planerar Lagerbäck dock att ena laget med hjälp av en hemlig konsult, uppger Expressen.

Mannen som ska hjälpa Lagerbäck är 32-årige irländaren Chris O'Loughlin, som har erfarenheter från flera tränaruppdrag i Afrika. O'Loughlin stötte på Lagerbäck redan i vintras och tror nu att han kommer kunna utföra något speciellt med Nigeria.

- Jag är säker på att han kommer utföra något bra med Nigeria. Jag blev positivt överraskad över hur genuin och intresserad han var, säger O'Loughlin till Expressen.

De båda männen kommer däremot inte ha mycket tid över när VM väl är i gång, men även under mästerskapet kan Lagerbäck konsultera O'Loughlin.

- Självklart är han väldigt upptagen under VM men han vet att han kan nå mig när som helst via agenturen om han vill bolla någonting med mig. Vi har en bra relation, säger O'Loughlin.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!