Sven-Göran Eriksson kritiserar VM-bollen.
1 av 2
Sven-Göran Eriksson kritiserar VM-bollen. - Foto: BILDBYRÅN
Jabulani har kritiserats av många spelare.
2 av 2
Jabulani har kritiserats av många spelare. - Foto: BILDBYRÅN

Eriksson kallar till möte: "Borde diskutera bollen"

Många har redan klagat på VM-bollen, Jabulani. Nu menar den svenske förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson att man borde samlas för att diskutera problemet och att FIFA förhoppningsvis lyssnar på deras klagomål.


Elfenbenskustens svenske förbundskapten, Sven-Göran Eriksson, har kallat till ett möte med spelare och förbundskaptener för att diskutera den så omtalade VM-bollen, Jabulani.

Nu hoppas han på att FIFA tar hänsyn till deras klagomål. "Svennis" menar att bollen gör det onödigt svårt för målvakterna att kunna förutse vad som kommer att hända. Sedan tidigare har bland andra Englands målvakt David James och Brasiliens Julio Ceasar den Adidas-tillverkade bollen för "förskräcklig" och "en sådan som man köper på snabbköpet".

- Jag kan förstå att målvakterna är missnöjda och jag tycker att de som bestämmer borde lyssna på dem, säger Eriksson enligt Guardian, och fortsätter:

- Jag tycker att man borde diskutera problemet. Spelarna, tränarna och möjligtvis toppmålvakterna borde samlas. Man borde speciellt lyssna på målvakternas klagomål, då bollen knappast gör det enklare för dem.

I går drabbades "Svennis" Elfenbenskustens samman med Portugal. Men trots att bollen gör det så svårt för målvakterna slutade ändå matchen 0-0.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!