Kolo Touré har inte gett upp hoppet.
Kolo Touré har inte gett upp hoppet. - Foto: Yves Logghe/AP/SCANPIX

Elfenbenskusten hoppas på mirakel

De är nästintill utslagna. Men Elfenbenskusten Kolo Touré har inte gett upp hoppet och drömmer fortfarande om avancemang från gruppspelet.- Vi känner självklart att vi fortfarande har en chans och vi hoppas att turen hjälper oss att gå vidare till nästa runda, säger den 29-årige vicekaptenen.


JOHANNESBURG. Det är inte mycket som talar för Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten efter gårdagens tunga 3-1-förlust mot Brasilien. Det afrikanska laget har efter två spelade matcher endast skrapat ihop en enda poäng och kommer förmodligen att behöva ett mirakel för att kunna gå vidare till åttondelsfinalerna.

Men trots de mörka utsikterna ger inte mittbackklippan Kolo Touré upp drömmen om avancemang.

- Vi känner självklart att vi fortfarande har en chans och vi hoppas att turen hjälper oss att gå vidare till nästa runda, säger Manchester City-spelaren, som är medveten om det nu inte är helt och hållet upp till de själva längre, till KickOff.com.

- Vi vet att vi har satt oss i en svår sits. Men vi hoppas på att Nordkorea och Portugal spelar oavgjort, fortsätter han.

"Världens bästa lag slog oss"

Elfenbenskusten hade länge ingenting att säga till om när laget drabbades samman med de mesta mästarna. Deras reduceringsmål kom sent in i matchen och det blev aldrig nervöst mot slutet. Detta trots att de ändå spelade med en man mer i drygt fem minuter.

- Det var världens bästa lag som besegrade oss. Vi gjorde vårt bästa, men det kommer alltid att vara svårt mot ett lag som har vunnit VM fem gånger och som alltid går vidare till slutspel, säger den 29-årige vicekaptenen.

På fredag spelar Elfenbenskusten mot Nordkorea i den sista gruppsspelsmatchen. Då är det inget annat än en seger som gäller för dem.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!