- Foto: Elise Amendola/AP/SCANPIX

Donovan avgjorde på övertid - USA vidare från gruppen

Endast en minut återstod av matchen mellan USA och Algeriet. Då klev Landon Donovan fram och sköt sitt USA vidare till åttondelsfinal.


PRETORIA. Både USA och Algeriet var tvungna att ta tre poäng för att ta sig vidare från grupp C. I dag stötte lagen på varandra i den sista gruppspelsomgången och det var ett fartfyllt Algeriet som öppnade bäst.

Karim Matmour fick ett fint läge att ge sitt grönklädda Algeriet ledningen, men hans skott lämnade mycket att önska. En stund senare prickade Rafik Djebbour ribban och USA såg skakat ut.

Algeriets chocköppning fick dock amerikanerna att vakna till liv. USA tog i taktpinnen och dominerade stora delar av matchen. Man gjorde också mål genom Clint Dempsey, men linjedomaren hade tveksamt vinkat av för offside.

Det mållösa resultatet stod sig långt in i andra halvlek och trots flertalet vassa målchanser såg det ut som om Slovenien, som med fyra poäng, skulle göra England sällskap till åttondelsfinalerna.

Men på övertid tog Landon Donovan sig i kragen, stod på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde enkelt placera in USA:s segermål. Målet innebar att USA plockade hem gruppen tack vare målskillnad före England.

/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!