1 av 3
- Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Shuji Kajiyama/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Schalk van Zuydam/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Två stekheta åttondelsfinaler väntar i dag och Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dem - vilka som spelar, tevekanalerna, stjärnorna och tiderna.


Matcherna

England - Tyskland

Avspark: 16.00

TV: TV4

Arena: Free State Stadium, Bloemfontein

Argentina - Mexiko

Avspark: 20.30

TV: TV4

Arena: Soccer City Stadium, Johannesburg

SYDAFRIKA. Under gårdagen gick de första åttondelsfinalerna av stapeln och både Uruguay och Ghana tog sig vidare. I dag väntar två ännu mer upphaussade matcher i form av England - Tyskland och Argentina - Mexiko.

England - Tyskland

Det är otvivelaktigt den åttondelsfinal som fått mest uppmärksamhet i media och det med allt rätt. Matchen kan bli klassisk eftersom det är två av fotbollvärldens allra största nationer och snart får vi veta om de bjuder upp till dans.

Klart står åtminstone att båda landslagen har en enorm potential med Wayne Rooney och Steven Gerrard i England, och Mesut Özil och Miroslav Klose i Tyskland. Det finns dock stora frågetecken för det stjärnspäckade engelska laget, som allt annat än rosat marknaden hittills i turneringen.

Tyskland får trots det hålla ögonen öppna för England då de har världsklasspelare på i princip varje position. Engelsmännen får främst se upp med nämnde Özil, som kanske varit Tysklands bäste spelare så här långt i turneringen.

Argentina - Mexiko

Kvällens match må på förhand inte se lika attraktiv ut som den mellan England och Tyskland, men både Argentina och Mexiko är tekniskt skickliga lag som är oerhört målglada. I det offensiva Argentina har vi förmodligen sett hela VM:s bästa lag hittills och mexikanerna får nog räkna med att släppa in minst ett mål.

För Argentinas del blir det väsentligt att Leo Messi fortsätter att iscensätta anfallen och att Gonzalo Higuaín tar vara på de chanser han får. Även om argentinarnas otroliga anfallsspel lär skrämma många motståndare, har Mexiko faktiskt en bra chans att skrälla om man lyckas stoppa Messis framfart.

I anfallet har Mexiko nämligen tre väldigt skickliga individuella spelare i form av Giovani dos Santos, Javier Hernandez och Carlos Vela. Det kan bli åka av för de stela argentinska försvararna och en målrik match kan mycket väl vara att vänta.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!