Magiskt Brasilien körde över Chile

Ett fenomenalt spelande Brasilien dominerade mot Chile och vann med övertygande 3-0 efter mål från Juan, Luis Fabiano och Robinho.

JOHANNESBURG. Ett riktigt drömmöte mellan Brasilien och Chile väntade i måndagens andra kvartsfinal. Men när matchen väl drog igång fanns det bara ett lag på plan.

Visserligen inledde Chile övertygande genom flera fartfyllda anfall, men efter hand kopplade brassarna ett starkt grepp om matchen. I den 34:e minuten skickade Maicon in en perfekt slagen hörna som mittbacken Juan elegant kunde nicka in i nättaket.

Brasiliens show stannade dock inte där utan de fortsatte att ånga på framåt. Bara ett par minuter efter ledningsmålet kom stjärnbrassarna i ett farligt kontringsläge. Robinho hittade Kaká som hittade Luis Fabiano som hur kyligt som helst rundade Bravo i Chiles mål och rullade in 2-0.

Resultatet stod sig till halvtid och i andra halvlek avtog brassarnas offensiv. Men man bjöds trots det på kontringslägen då ett friskt satsande Chile slarvade med sina passningar. I just ett sådant läge kom mittfältaren Ramires farande med bollen längs chilenarnas planhalva och släppte bollen precis i rätt läge till Robinho, som vackert bredsidade in avgörande 3-0.

Trots ett par chanser för Chile i slutskedet blev det 3-0 och Brasilien är därmed klara för kvartsfinal där Holland väntar.