Drar inte Nigeria tillbaka sitt beslut om att stänga av landslaget från all internationellt tävlande kommer FIFA att vidta åtgärder.
1 av 2
Drar inte Nigeria tillbaka sitt beslut om att stänga av landslaget från all internationellt tävlande kommer FIFA att vidta åtgärder. - Foto: Julie Jacobson/AP/SCANPIX
Presidenten Goodluck Jonathan.
2 av 2
Presidenten Goodluck Jonathan. - Foto: Remy de la Mauviniere/AP/SCANPIX

FIFA sätter press på Nigeria: "48 timmar på sig"

FIFA har tröttnat på Nigeria och sätter nu hård press på dem.– Drar inte Nigeria tillbaka sitt beslut inom 48 timmar så kommer vi att stänga av dem, säger Valcke till radioprogrammet Talk Radio 702.


ABUJA. Den nigerianske presidenten Goodluck Jonathans beslut om att stänga av landslaget från all internationellt tävlande rör upp känslor hos det internationella fotbollsförbundet, FIFA.

Nu sätter det internationella fotbollsförbundet press på landets regering. FIFA:s generalsekreterare Jerome Valcke sade i dag till radioprogrammet Talk Radio 702 att han kommer att träffa representanter från det nigerianska fotbollförbundet tala om den rådande situationen.

- Drar inte Nigeria tillbaka sitt beslut inom 48 timmar så kommer vi att stänga av dem, säger Valcke till radioprogrammet.

FIFA är hårda när det kommer till politisk inblandning inom fotbollen. Regeringen har ingen rätt att involvera sig. Jugoslavien fick till exempel inte spela i EM 1990 på grund av det rådande inbördeskriget - något som öppnade upp för Danmark som senare vann mästerskapet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!