- Foto: Bob Edme/AP/SCANPIX

Blancs krismöten med stjärnorna ska lyfta Frankrike

Laurent Blanc har tagit över det krisdrabbade franska laget efter VM-fiaskot och tänker lösa de problem som finns genom att hålla möten med ett par av stjärnorna.- Det är en känslig situation och det krävs helt uppenbart vissa möten, säger Blanc.


FRANKRIKE. Att Frankrike är VM:s mest skandalomsusade landslag kan knappast ha undgått någon fotbollsintresserad. Efter det blytunga uttåget ur gruppen fick Raymond Domenech lämna sin post som förbundskapten till förmån för gamle VM-stjärnan Laurent Blanc.

Den 44-årige nye förbundskaptenen står inför en hel del tuffa utmaningar och han planerar att först och främst hålla krismöten med några av stjärnorna i den franska truppen. Lagkaptenen Patrice Evra, Franck Ribery, Thierry Henry, William Gallas och Eric Abidal uppges vara spelarna som Blanc vill tala med.

- Jag kan inte bara låtsas som om ingenting hände i Sydafrika. Det skulle aldrig fungera. Jag följde utvecklingen med stor sorg och blev rasande över uppträdandet från somliga. Det är en känslig situation och det krävs helt uppenbart vissa möten, säger Blanc på dagens presskonferens, som är hans första som fransk förbundskapten.

Blanc letar efter lagandan
Just de ovan nämnda spelarna sägs vara de som låg bakom den dystra stämningen i truppen, men är samtidigt också dem som kan berätta vad som verkligen hände för Blanc. Förbundskaptenen tillägger dessutom att det bara är spelare med rätt mentalitet som kommer att bli uttagna i fortsättningen.

- Det finns några få personer som kan berätta för mig vad som egentligen hände. Jag tror också jag känner några av dem. Eftersom jag känner dem så väl tror jag att de kommer att berätta vad som verkligen hände under möten med mig. Men bara de med rätt mentalitet och laganda kommer att bli uttagna, förklarar Blanc.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Dagens VM-program