1 av 6
- Foto: Scanpix
2 av 6
- Foto: Scanpix
3 av 6
- Foto: Scanpix
4 av 6
- Foto: Scanpix
5 av 6
- Foto: Scanpix
6 av 6
- Foto: Scanpix

Lista: "Borta bra men Brasilien bäst"

De allsvenska brassarna vilar upp sig under uppehållet i hemlandet - men för många blir lovet permanent.


Andra brassar som hade problem med uppehållet

Ronaldo:

I Real Madrid var det alltid samma sak: Under säsongen öste han in mål, sen lämnade han för Copacabana och blodiga stekar och kom tillbaka tio kilo tyngre. För att sen gå ner i vikt och ösa mål för att sen... Ja, ni fattar.

Adriano:

Den före detta Inter-anfallaren höll stundtals världsklass när han var som bäst. Men polarna från Favelan spökade och "Kejsaren" fixade inte trycket. Det har har ryktats om kokain, gänguppgörelser och så sent som på julafton så greps han misstänkt för att vådaskjutit en kvinna i handen efter at ha lekt med en pistol.

Romario:

En av de största fotbollsspelarna ville alltid ha ledigt under Karnevalen i Rio - inga konstigheter för Playboyen som underkarriären gillade brudar lika mycket som mål.

STOCKHOLM. Med klubben i ett land och familjen i ett annat kan vilket fullblodsproffs som helst knäckas. Nyheter24 berättar om tre fall där brasilienarna tröttnat - och stannat hemma.

"Skulle inte önska min värsta fiende det här"

Förra året hoppades Örebro på guld. Tolv månader senare kan det mycket väl bli bottenstrid för de svartvita: För om inte spelarna blir sålda - så stannar de hemma. Stjärnbrassen Paulinho återvände till Brasilien för uppehållet och kommer nu inte komma tillbaka.

– Droppen var när hans bästa vän Bruno Hay Pinto tvingades lämna laget, sa en anonym (elak) källa till Nerikes Allehanda.

Men de uppgifterna låter inte trovärdiga efter spelarens egna uttalande som hävdar att frånvaron handlar om hans familjesituation. 

– Jag försökte förra året men det var inget bra beslut och jag kunde inte prestera. Jag mådde dåligt av att vara så långt borta. Det vet klubben och de agerade väldigt fint i allt detta, berättade Paulinho för Aftonbladet

Nu hoppas han att han och ÖSK kommer överens om att bryta kontraktet.

– Jag för en dialog med Örebro om hur de skall lösa detta. Jag är öppen för alla förslag och jag vet inte var jag kommer spela, eller om jag kommer spela. Men jag måste vara nära min familj. Det jag går igenom privat önskar jag inte ens min värsta fiende.

"Vill förklara på grund av alla rykten"

Det började den 30 november när Wilton Figueiredo medvetet drog på sig ett gult kort mot AZ Alkmaar för att slippa matchen mot Austria Wien. MFF gick med på att brassen skulle få sticka tidigare, men när träningen drog igång i går var inte den centrala mittfältaren där. 29-åringen twittrade då ut tre meddelande: 

"Jag vill förklara för alla om min frånvaro från Malmö på grund av alla rykten, lögner och den dåliga kommunikationen."

"I fortsättningen är jag i Brasilien men jag har inget problem med Malmö FF, jag har dock ett särskilt problem här i Brasilien."

"Och så snart jag har löst detta kommer jag att träna som normalt, inget annat. Hoppas att ni förstår."

MFF-spelaren har tidigare lagt ut klipp med "det bästa från hans säsong" som hans agent har klippt ihop och varit väldigt tydlig med att han inte vill skiljas från familjen.

"Tror att Svante är jättearg på mig" 

Den offensiva mittfältaren hade spelat i de brasilianska ungdomslandslagen och vunnit mästerskap i hemlandet. Därför blev det en omställning för Fabio Augusto när han fick sitta på bänken i Kalmar FF 2007 - för stor skulle det visa sig: Brassen packade sin väska och drog.

- Normalt har jag min familj hos mig men nu var det ohållbart, jag kände att jag var tvungen att sticka, säger han, jag lämnade allt kvar och åkte hem, säger Augusto i en intervju med Östran gjord av gamla KFF-liraren Lasse Johansson.

I samma intervju frågar Augusto, Johansson om Karlstad är bra: "Min agent säger att de ska satsa och kan de betala kan jag åka dit och spela".

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!