John Alvbåge är allsvenskans bästa nyförvärv: "Smickrande och skönt att ni sätter den pressen på mig..."
1 av 4
John Alvbåge är allsvenskans bästa nyförvärv: "Smickrande och skönt att ni sätter den pressen på mig..." - Foto: Scanpix
IFK storsatsar och har bland annat plockat in Kalmars stjärna Daniel Sobralense.
2 av 4
IFK storsatsar och har bland annat plockat in Kalmars stjärna Daniel Sobralense. - Foto: Scanpix
Tillsammans med Emil Salomonsson som nyligen debuterade i A-landslaget.
3 av 4
Tillsammans med Emil Salomonsson som nyligen debuterade i A-landslaget. - Foto: Scanpix
Sportchefen Håkan Mild har jobbat hårt för att ge Mikael Stahre det han behöver i spelarväg för att det ska käkas pyttipanna på Kamratgården i höst.
4 av 4
Sportchefen Håkan Mild har jobbat hårt för att ge Mikael Stahre det han behöver i spelarväg för att det ska käkas pyttipanna på Kamratgården i höst. - Foto: Scanpix

"Om Micke är Mourinho, då är jag Casillas"

Målvakten som ska ta änglarna till himmelriket är allsvenskans bästa nyförvärv, enligt Nyheter24: "Målsättningen finns redan i klubbens DNA".


IFK Göteborgs storsatsning:

Emil Salomonsson från Halmstad BK, Daniel Sobralense från Kalmar FF, John Alvbåge från Örebros SK, Kjetil Waehler från Ålborg, Nordin Gersic från Örebro, Pontus Farnerud från Stabaek.

GÖTEBORG. Under den senaste säsongen hade IFK Göteborg problem med målvaktsposten. Oprövade Marcus Sandberg och Erik Dahlin lyckades aldrig fylla den luckan som Kim Christensen lämnade och sportchefen Håkan Mild agerade - och plockade in Örebros John Alvbåge.

Ett bra val enligt Nyheter24 som håller målvakten som det bästa nyförvärvet i allsvenskan.

– Jag vet vad jag kan om jag presterar, förhoppningsvis får vi det alla att funka, säger 29-åringen till Nyheter24.

IFK har inte legat på latsidan och plockat in Mikael Stahre på tränarsidan och ett halvtdussin namnkunniga spelare. Och det var just satsningen och staden som tog Alvbåge till Kamratgården.

– Jag pratade med Håkan redan i slutet av sommaren och det lät intressant. Med den här satsningen som vi gör kunde jag inte tacka nej, säger Alvbåge och fortsätter:

– Då hade jag legat och vridit mig som 40-åringen när karriären var slut.

Din lagkamrat Salomonsson pratar redan nu om guld...

– Så är det att spela i IFK, MFF eller AIK. Kvittar om man kommer direkt från superettan, fansen har de förväntningarna. Men det är ingen idé att jag uttalar mig på det sättet nu, målsättningen finns redan inristad i klubbens DNA.

Känner du på så sätt en extra press?

– Den största pressen kommer alltid från en själv. Sen blir det ju inte bättre av att ni utser mig till det bästa nyförvärvet, haha.

"Har utvecklat alla pusselbitar"

Det är andra gången målvakten från Torslanda skriver på för IFK Göteborg. Men förra sejouren blev bara ett år lång och avsaknaden av speltid svår, Bengt Andersson stod i vägen och Alvbåge sökte sig vidare till den danska ligan.

– När man var yngre pratade alla om rutin, men det är först nu när jag närmar 30 som man förstår vad det innebär. Som målvakt blir den rutinen man har och spelförståelsen lite som ett sjättesinne. Samtidigt som jag känns bättre fysiskt också, jag har utvecklat alla pusselbitar sen senast.

Vad kunde IFK ge dig som ÖSK inte kunde?

– Det handlar om helheten. Det här är en nystart i karriären för mig. Samtidigt så känns ärofyllt att vara med om det här och vara tillbaka i staden.

Mikael Stahre har ju döpts om till "Micke Mourinho", vad säger du om det?

– Det innebär väl att jag måste vara Iker Casillas då va? Så det är bara positivt, haha.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!