Det kommer att bli snurrigt när fönstret öppnar.
1 av 2
Det kommer att bli snurrigt när fönstret öppnar. - Foto: Michael Probst/SCANPIX
Nyheter24 har pratat med agenten Anders Karlsson, som pratar om spelet bakom kulisserna.
2 av 2
Nyheter24 har pratat med agenten Anders Karlsson, som pratar om spelet bakom kulisserna. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Nu berättar agenten om spelet bakom kulisserna

Nyheter24 har pratat med agenten Anders Karlsson.


Vill du läsa mer om Silly Season-karusellen?

Läs Nyheter24:s första del av granskningen av det sinnessjuka Silly Season.

Silly Season-tider stundar och agenterna jobbar på för fullt för att förbättra villkoren för sina spelare - och självklart tjäna en rejäl summa pengar på köpet.

Men det är inte bara under dessa intensiva tider som agenterna sliter. Nyheter24 har pratat med Kentaro Group-agenten Anders Karlsson, som berättar om spelet bakom kulisserna.

– Det är full fart året om men nu blir det mer kontraktsförhandlingar. Och sen är det som du säger en period med mycket diskussioner och intresseanmälningar. Aktiviteten är stor både från klubbar och spelare och deras företrädare - agenter. Mycket resor och kontakter, säger han till Nyheter24.

Det är under de jobbiga veckorna då transferfönstret är öppet, då spelare byter klubbar till både vänster och höger, som rykten florerar lika snabbt som de vissnar. Andra får ett fotfäste och uppgifter om enskilda lirares framtid blir en het diskussionsfråga - trots att de ibland är helt fel.

Hur jobbar man mot media?

– Ibland kan man kommentera, ibland kan man inte kommentera, ibland vill man och ibland vill man inte, förklarar Karlsson.

Vad vinner man på att kommentera?

– Vinna och vinna, alla kan ju hur den här branschen ser ut, säger han och fortsätter:

– Att kommentera, det gör man ju hela tiden för att informera och få fram rätt budskap. Hur man vill att det ska formuleras.

Försöker man lyfta fram vissa spelare lite extra i bland?

–  Det är väldigt individuellt, men visst. Vissa spelare behöver mer engagemang och ljus på sig, så är det.

"Lugn och ro"

Men varför kan inte agenterna kommentera allting? Varför sätter de munkavel på sig själva och låter fansen - och ibland även spelarna - sväva i ovisshet?

– Dom sakerna man kan prata om de pratar man om, sen blir det annars rätt mycket inga kommentarer för att det är processer som ska gå igenom och då är det inget för media, utan då är det bättre att vi gör det i lugn och ro, berättar Karlsson.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!