Wayne Rooney behövs inte enligt statistiken.
1 av 4
Wayne Rooney behövs inte enligt statistiken. - Foto: Getty Images
England har vunnit 75 procent av sina tävlingsmatcher med Rooney och 66 procent utan anfallsstjärnan.
2 av 4
England har vunnit 75 procent av sina tävlingsmatcher med Rooney och 66 procent utan anfallsstjärnan. - Foto: Getty Images
Studien visar också att England har bäst statistik av alla EM-lag när det handlar om mål första kvarten i en match. I kvalet nätade laget i sex gånger innan klockan  hade passerat 15 minuter.
3 av 4
Studien visar också att England har bäst statistik av alla EM-lag när det handlar om mål första kvarten i en match. I kvalet nätade laget i sex gånger innan klockan hade passerat 15 minuter. - Foto: Getty Images
Andy Carroll får pressen på sig att producera i Rooneys frånvaro.
4 av 4
Andy Carroll får pressen på sig att producera i Rooneys frånvaro. - Foto: Getty Images

Statistiken avslöjar: England bättre utan Rooney

Är landslaget bättre eller sämre utan Zlatan? Det har varit en diskussion i Sverige - nu kanske samma är på gång i England?


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

LONDON. England tvingas spela de första två EM-matcherna utan avstängde Wayne Rooney. Men engelsmännen ska inte misströsta allt för mycket – åtminstone om man får tro statistiken som The Sun presenterar.

England har vunnit 75 procent av sina tävlingsmatcher utan Rooney, jämfört med 66 procent när Man Uniteds anfallsess varit med. Engelsmännen har vunnit 31 av 47 matcher med 26-åringen på planen. På de 12 matcher han missat har England nio segrar och två oavgjorda.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!