Så här kan nya superligan se ut

Elitserien kan slopas efter nästa säsong.


Håkan Loob sliter för tillfället med den så kallade Hockeyutredningen som kommer att avgöra svensk klubbhockeys framtid.

Samtidigt jobbar KHL:s president Alexander Medvedev stenhårt med att sälja in sina planer för den nya Europaligan.

Tillsammans kan de rita om om hockeykartan - och sopa bort Elitserien i dess nuvarande form.

Enligt Aftonbladet och Christer Englund, svenska hockeyförbundets ordförande, har Medvedev redan presenterat sina planer för den Internationella Ishockeyförbundet, IIHF, under en kongress i Tunis. Medvedev var där både i egenskap av styrelseledamot i IIHF och president i KHL.

Tanken är att nya Europaligan, även kallad United Hockey Europe, ska starta 2011. 56 klubbar, varav 16 från Norden, 16 från central-europa och 24 från KHL, ska ingå i den nya ligan.

Två KHL-klubbar ska sedan mötas i den ena av semifinalerna samtidigt som de nordiska vinnarna ska möta vinnarna från central-europa i den andra semifinalen. Det blir alltså alltid en KHL-klubb i finalen - en av flera punkter Englund är tveksam till.

– Det är för tidigt att starta en sådan här jätteliga i dagsläget. Vi är kanske där om några år, men det går lite för snabbt. Sedan finns det många saker i Alexanders idéskiss som man kan ha synpunkter på, säger Englund, i en krönika i tidningen Hockey.

Svenska klubbar påtänkta för en eventuell liga är bland andra Frölunda, HV71, Linköping Djurgården och Färjestad.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!