- Foto: Bildbyrån

Detroit sätter Axelsson på plats - rymlingen avstängd

Dick Axelssons flykt till Karlstad och Färjestad BK har fått Detroit Redwings att se rött.


Det blir inget spel i Färjestad i vinter för rymlingen Dick Axelsson. Detta efter att Detroit Redwings fått nog av problemspelaren Axelsson och stängt av honom tills vidare.

- Vi har stängt av honom för kontraktsbrott, säger assisterande klubbdirektören Jim Nill till Detroit Free Press.

Bakgrunden till konflikten är Axelssons flykt från Detroits farmarklubb Grand Rapid Griffins. Axelsson återvände till Sverige, trots att agenten avrått honom från att göra så. Hans facit i AHL blev fem poäng på 17 matcher.

- Han kom in till coachen Curt Fraser i fredags, sa till honom att han tänkte åka hem, och på lördagen åkte han, säger Detroit Red Wings assisterande klubbdirektör Jim Nill till Detroit Free Press.

Får inte spela för andra klubbar

Axelsson är nu avstängd. Det innebär att han inte får spela för andra klubbar efter ett avtal mellan Nordamerikas hockeyförbund och det internationella hockeyförbundet. Axelsson har fortfarande ett år kvar på sitt kontrakt med Detroit.

Samtidigt välkomnar både Detroit och Griffins tillbaka till Nordamerika.

– Det är upp till honom. Vi skulle gärna tala med honom och skulle verkligen vilja ha tillbaka honom hit och kommer inte att hålla hans agerande mot honom.

– Alla möter motgångar ibland inom hockeyn, men man kan inte ge upp för det. Man går igenom sådant här inom äktenskap och när man har barn, men man kan inte vända ryggen till och ge upp. Det måste Dick lära sig, säger Nill till Aftonbladet.

Missbedömt läget

Dick Axelsson måste ha missbedömt läget då han tidigare sagt så här om sin flytt tillbaka till Sverige:

– Jag har inte hört några sådana reaktioner. Den ende jag pratade med innan jag flög hem var Grand Rapids tränare Curt Fraser. Han tyckte jag skulle göra det som kändes rätt för mig. Sen pratade vi om lite saker som jag inte vill gå in på, har Axelsson berättat för Nya Wermlandstidningen.

Det är inte första gången Axelsson är i trubbel gällande kontrakt. Som junior hamnade han i en tvist mellan Djurgården och Huddinge.

När han väl fick chansen i Djurgården bänkades han och valde då att skriva på för Färjestad där han sedan tog guld förra säsongen.

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!