En supporter gav sig på Rögles tränare.
1 av 5
En supporter gav sig på Rögles tränare. - Foto: Scanpix
Nu får AIK böta 25 000 kronor.
2 av 5
Nu får AIK böta 25 000 kronor. - Foto: Scanpix
Upptakten till det hela var Daniel Rahimis målgest.
3 av 5
Upptakten till det hela var Daniel Rahimis målgest. - Foto: Scanpix
Det blev stökigt på Hovet i torsdags.
4 av 5
Det blev stökigt på Hovet i torsdags. - Foto: Bildbyrån
AIK:s sportchef, Anders Gozzi, är inte särskilt förvånad över straffet.
5 av 5
AIK:s sportchef, Anders Gozzi, är inte särskilt förvånad över straffet. - Foto: Bildbyrån

AIK:s dom: 25 000 kronor i böter

Nu har domen kommit efter supporterattacken på Rögles tränarstab: 25 000 kronor i böter. Men de slipper spel inför tomma läktare.


STOCKHOLM. I kvalseriematchen mellan AIK och Rögle på Hovet i torsdags bröt kalabalik ut. Det var efter att Daniel Rahimi sköt ett skott som styrdes in och "tystade" publiken med en hysch-gest. Då såg AIK-klacken rött och några försökte storma isen och spelarbåsen.

En supporter lyckades ta sig in till Rögletränarna och gav sig på dem, men det dröjde inte länge innan säkerhetspersonal kunde komma till undsättning.

AIK har nu blivit delegerade en bötessumma för dådet. 25 000 kronor måste klubben böta för den bristande säkerheten. De slapp därmed spel inför tomma läktare som klubben befarade.

– Tävlingsnämnden noterar att AIK IF även under föregående säsong haft liknande problem med supportrarna och efter dessa händelseförlopp har ett antal förbättringsområden och erfarenheter inför framtiden identifierats. Trots detta har nu en liknande händelse skett igen. Efter genomgång av handlingarna i ärendet finner tävlingsnämnden sammantaget att AIK IF allvarligt har brustit i säkerhetsarbete, står det i ett pressmeddelande.

Det var inga chockerande nyheter att det skulle bli böter direkt. AIK:s sportchef Anders Gozzi blev inte särskilt förvånad.

- Min spontana reaktion är väl att det var ganska väntat. Någonstans där var väl vad vi trodde, säger han till hockeykanalen.se.

Se attacken igen och avgör själv om straffet var för lindrigt:

AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!