Tyskland vann mot Danmark.
Tyskland vann mot Danmark. - Foto: SCANPIX/AP

Tyskland besegrade Danmark – Finland på väg mot fiasko

Tyskland vann mot VM:s succélag Danmark med 3-1 och sätter Finland i ett prekärt läge. Om Finland inte besegrar USA i kväll hamnar laget i nedflyttningsserien.

KÖLN. Inför matchen mellan Danmark och Tyskland var förutsättningarna glasklara. Om Tyskland besegrade succélaget Danmark är tyskarna klara för det andra gruppspelet medan Finland skulle få ett besvärligt läge. Finnarna skulle tvingas vinna mot USA för att inte hamna i nedflyttningsserien.

Danmark tog ledningen genom Philip Larsen, men Tyskland kvitterade bara fem minuter senare. I andra perioden avgjorde hemmalaget matchen. Med två snabba mål såg man till att det var avgjort redan då. Danmark, som redan var klara för spel i nästa gruppspel, skapade inte så mycket mer utan det slutade med vinst för Tyskland.

Vinnaren mellan Finland och USA i kväll går vidare till nästa steg. Om Finland skulle förlora blir det första gången som laget tvingas spela för sin överlevnad i A-gruppen.