Douglas Murray har flera gånger kastat handskarna i NHL. Nu tillåts det även i KHL.
Douglas Murray har flera gånger kastat handskarna i NHL. Nu tillåts det även i KHL. - Foto: John Ulan/AP/SCANPIX

KHL tillåter slagsmål

Nu är det fritt fram att slåss även i KHL. Inför den stundande säsongen har ledningen för den ryska ligan beslutat att närma sig NHL vad gäller regler för slagsmål.


MOSKVA. Tidigare har KHL följt Internationella ishockeyförbundets rekommendationer och haft automatiskt matchstraff för spelare som kastar handskarna och gör upp med knytnävarna. Nu slopas det regelverket. I stället för att dela ut automatiskt matchstraff till slagskämparna får domaren, beroende på hur fajten artar sig, till uppgift att avgöra vilken sorts utvisning spelarna ska ha.

Domaren kan välja mellan att dela ut en tvåminutare för roughing, 2+2 för roughing eller, likt NHL, dela ut en femminutersutvisning. Två femminutersutvisningar i en och samma match innebär dock automatiskt matchstraff. I NHL krävs det tre för att få matchstraff.

KHL kommer också att tillämpa så kallade instigator-regler. Det innebär att en spelare får en misconduct (tio minuter personligt straff) om han provocerar fram eller startar en fajt. I allvarligare fall kan domaren dela ut ännu strängare straff, allt detta enligt russianhockeyfans.com.

Hockeysverige.se

KHL
/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!