Jesper Pettersson förd till sjukhus efter överfall

Det var inga roliga scener som utspelade sig när Sverige mötte Kanada i det sista genrepet inför JVM som börjar på onsdag. Sveriges Jesper Pettersson fick bäras ut på bår efter en ful tackling.


HELSINGFORS. Jesper Pettersson, till vardags i Linköping, var inte alls i närheten av pucken när han blev brutalt tacklad av kanadensaren Boone Jenner. Jenner, känd för sitt fula spel, satsade för fullt flera sekunder efter att Pettersson släppt ifrån sig pucken. Pettersson blev liggande på isen och sedan utburen på bår för att åka till sjukhus i ambulans. Jenner fick matchstraff direkt.

–  Han är ute efter att skada och det är ett överlagt övergrepp. Jesper har spelat i från sig pucken som även har gått vidare till ytterligare en spelare när smällen kommer, säger Sveriges general manager Tommy Boustedt till Aftonbladet.

Petterssons axel är ur led och det är ännu oklart om han fått ytterligare skador. Klart är dock att det inte blir något JVM för 18-åringen.

Matchen vann Kanada på straffar efter att matchen slutat 1–1 efter ordinarie tid och förlängning. Sveriges mål gjordes av Alexander Wennberg och Mikael Vikstrand.

JVM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!