Modo Hockey vann mot AIK

Modo Hockey tog ny seger i serien mot AIK

Modo Hockey har tagit greppet mot AIK i HockeyAllsvenskans kvartsfinal, efter seger på hemmaplan med 8-3 (1-1, 3-0, 4-2). Därmed leder Modo Hockey matchserien med 3-2, och behöver bara en seger till för att ta sig till semifinal.

Första perioden var jämn. AIK inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Richard Gynge efter 1.28, men Modo Hockey kvitterade genom Erik Karlsson efter 11.21. Modo Hockey spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Theodor Niederbach, David Bernhardt och Sebastian Ohlsson. Modo Hockey hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.39 genom Sebastian Ohlsson, och gick upp till 6-1 innan AIK kom tillbaka och reducerade till 6-3.

Innan matchen var över hade Modo Hockey gjort hela 8-3.

Noterbart är att Sebastian Ohlsson gjorde två mål för Modo Hockey och ett målgivande pass, Erik Karlsson stod för ett mål och två assists och Nicholas Halloran gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Lagen möts igen på Hovet måndag 27 mars 19.00.