Djurgården vann efter drama – kvitterade matchserien mot Modo Hockey

Djurgården vann på hemmaplan med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0) efter förlängning mot Modo Hockey i Hockeyallsvenska finalen. Därmed står det nu 3-3 i matchserien, och nästa match blir helt avgörande.

Fredrik Forsberg slog till 1.59 in i andra förlängningsperioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Djurgården tog ledningen efter nio minuters spel, genom Marcus Krüger. Efter 8.30 i andra perioden nätade Theodor Niederbach, och kvitterade för Modo Hockey. Modo Hockey gjorde 1-2 genom Mikkel Aagaard efter 10.42 i tredje perioden.

Djurgården kvitterade till 2-2 genom Linus Klasen med 1.46 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 21.59 innan Djurgården också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Fredrik Forsberg.

Nästa match spelas i Hägglunds Arena på söndag 18.30.