Efterlängtad seger för Östersunds IK – bröt förlustsviten mot Mora

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Östersunds IK i Hockeyallsvenskan. Men borta mot Mora bröts den tuffa sviten. Det blev 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-1) efter förlängning i matchen i Smidjegrav Arena.

Karl Johansson stod för Östersunds IK:s avgörande mål 2.31 in i förlängningen.

Östersunds IK tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Sebastian Benker på pass av Henrik Marklund och Georgs Golovkovs.

Andra perioden blev mållös. 6.42 in i tredje perioden nätade Moras Gustav Willman-Borvik och kvitterade för Mora.

11.22 in i perioden slog Viktor Granholm till på pass av Anton Öhman och Carl Skärström och gav laget ledningen för Östersunds IK.

Mora kvitterade till 2-2 med 1.34 kvar att spela genom William Pethrus framspelad av Måns Carlsson och Michael Brandsegg-Nygård.

I förlängningen tog det 2.31 innan Östersunds IK avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Karl Johansson, på pass av Georgs Golovkovs och Andreas Söderberg.

Mora har tre vinster och två förluster och 16–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Östersunds IK har en vinst och fyra förluster och 9–16 i målskillnad. Det här var Moras tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Östersunds IK:s andra uddamålsseger.

Det här betyder att Mora är kvar på tredje plats, och Östersunds IK stannar sist, på 14:e plats, i tabellen.

Söndag 26 november spelar Mora borta mot Almtuna 18.00 och Östersunds IK mot Bik Karlskoga hemma 15.00 i Östersund Arena.