Segersviten förlängd för SSK

5-3 (2-0, 1-1, 2-2) blev resultatet när SSK och Mora möttes i Scaniarinken på fredagen. I och med detta har SSK fem raka segrar i Hockeyallsvenskan.

SSK startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Emil Alba och Olli Vainio. SSK ökade ledningen till 3-0 genom Ludwig Blomstrand efter 7.36 i andra perioden.

Mora reducerade dock till 3-1 genom Henrik Eriksson efter 13.36 av perioden. SSK startade tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 4-1-ledning. Men Mora svarade och gjorde 4-2.

Därefter var det dock SSK som avgjorde. Laget gjorde 5-2 med åtta minuter kvar att spela genom Dominic Turgeon på pass av Jacob Bjerselius. Mora hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-3.

Olli Vainio gjorde ett mål för SSK och spelade dessutom fram till två mål.

För SSK gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Mora är på fjärde plats. Så sent som den 14 november låg SSK på tionde plats i tabellen.

Onsdag 13 december 19.00 spelar SSK hemma mot Björklöven. Mora möter Västervik hemma i Smidjegrav Arena fredag 15 december 19.00.