Mora segrade mot Björklöven i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Mora avgöra den jämna matchen hemma mot Björklöven i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Matchhjälte blev Chad Yetman, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Björklöven tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Myles Powell framspelad av Carl-Johan Lerby och Fredric Weigel.

Mora kvitterade till 1-1 efter 16.03, genom Chad Yetman på pass av Roope Laavainen och Måns Carlsson.

Laget tog också ledningen efter 20.54, när Henrik Eriksson hittade rätt assisterad av Roope Laavainen och André Dahlqvist.

Efter 12.26 i andra perioden slog Maxime Fortier till, på pass av Linus Cronholm och kvitterade för Björklöven. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 1.08 innan Mora avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Chad Yetman, på pass av Fabian Ilestedt och Roope Laavainen.

Moras Roope Laavainen hade tre assists.

Det här var Moras femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Björklövens sjunde uddamålsförlust.

Det här betyder att Mora ligger på femte plats i tabellen, och Björklöven är på fjärde plats.

I nästa match, fredag 29 december 19.00, har Mora Östersunds IK borta i Östersund Arena, medan Björklöven spelar hemma mot Nybro.