Mora vann mot Djurgården i förlängningen

Matchen mellan hemmalaget Mora och gästande Djurgården i Hockeyallsvenskan var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Moras Joseph Berger. I förlängningen kunde Mora avgöra till 5-4 (2-1, 1-3, 1-0, 1-0) genom Petter Vesterheim efter 2. 45 och fullborda vändningen.

Petter Vesterheim slog till 2.45 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Moras fina hemmaform håller i sig. Segern var fjärde raka i Smidjegrav Arena.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom Kevin Karlsson efter 9.27, men Mora kvitterade genom Michael Brandsegg-Nygård. Och Mora hann också ta ledningen, genom Roope Laavainen. Efter 5.43 i andra perioden nätade Anton Gradin, framspelad av Wiktor Nilsson och kvitterade för Djurgården.

Olle Liss gjorde dessutom 2-3 efter 12.01 på pass av Daniel Glad och Emil Berglund.

Moras Fabian Ilestedt gjorde 3-3 efter 17.37.

Djurgårdens Olle Liss gjorde 3-4 efter 18.48 på pass av David Blomgren.

Mora kvitterade till 4-4 med 1.28 kvar att spela genom Joseph Berger assisterad av Roope Laavainen och Chad Yetman. I förlängningen tog det 2.45 innan Mora också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Petter Vesterheim, framspelad av Måns Carlsson.

Mora har två segrar och tre förluster och 12–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Djurgården har fyra vinster och en förlust och 22–12 i målskillnad. Det här var Moras sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Mora ligger på sjunde plats i tabellen, och Djurgården är på andra plats. Ett fint lyft i tabellen för Djurgården som så sent som den 12 december låg på sjunde plats.

I nästa omgång har Mora Nybro borta i Liljas Arena, fredag 12 januari 19.00. Djurgården spelar hemma mot Almtuna lördag 13 januari 15.00.