Mora vann mot Bik Karlskoga i förlängningen

Först kvitterade Daniel Ljunggren i slutminuterna och sen avgjorde Noah Steen i förlängningen. Segerresultatet blev därmed 4-3 (1-0, 1-3, 1-0, 1-0) för Mora mot Bik Karlskoga i Hockeyallsvenskan.

Noah Steen stod för Moras avgörande mål 3.44 in i förlängningen.

I och med detta har Mora hela sju raka segrar i Hockeyallsvenskan, och har nio raka segrar på hemmaplan.

Mora tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Joseph Berger assisterad av Filip Björkman och Kalle Kratz. Efter 1.59 i andra perioden gjorde Mora 2-0 genom Anthon Eriksson.

Bik Karlskoga gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 2-0 till ledning med 2-3 inom bara 3.57. Mora kvitterade till 3-3 med 26 sekunder kvar att spela genom Daniel Ljunggren framspelad av Chad Yetman och Johan Persson. I förlängningen tog det 3.44 innan Mora också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Noah Steen, på pass av Chad Yetman.

Mora imponerar med fem segrar och 22–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bik Karlskoga har två vinster och tre förluster och 11–14 i målskillnad. Det här var Moras åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Bik Karlskogas åttonde uddamålsförlust.

För Mora gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Bik Karlskoga är på åttonde plats.

I nästa match, söndag 4 februari 15.00, har Mora AIK hemma i Smidjegrav Arena, medan Bik Karlskoga spelar borta mot Kalmar.