Mora segrade mot Östersunds IK i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Mora avgöra den jämna matchen hemma mot Östersunds IK i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0). Stor matchhjälte med bara 59 sekunder kvar i förlängningen blev Arvid Eljas som gjorde det avgörande målet.

Segern var Moras åttonde på de senaste tio matcherna.

Östersunds IK började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.39 slog Anton Öhman till framspelad av Johan Mörnsjö och Adam Hirsch. Efter 6.56 i andra perioden slog Chad Yetman till, framspelad av Måns Carlsson och Jakob Norén och kvitterade för Mora.

Östersunds IK:s Alexander Anderberg gjorde 1-2 efter 8.01 på pass av Sebastian Fakt och Sebastian Benker.

7.47 in i tredje perioden nätade Moras Joseph Berger på pass av Måns Carlsson och Filip Björkman och kvitterade för Mora. I förlängningen tog det 4.01 innan Mora också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Arvid Eljas, framspelad av Henrik Eriksson och Roope Laavainen.

Det här var Moras nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Östersunds IK:s 15:e uddamålsförlust.

För Mora gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Östersunds IK är på 13:e plats.

I nästa match, onsdag 14 februari 19.00, har Mora Almtuna borta i Gränby ishall, medan Östersunds IK spelar hemma mot Kalmar.