- Foto: Bildbyrån

Örebro vann för Lindhagen

Conny Strömberg var strålande när Örebro slog krislaget AIK med 4-3 på hemmaplan på fredagen. Med fyra assist låg han bakom lagets samtliga mål när man vann för Niklas Lihagen efter segermål av Henrik Löwdahl. - Vi får tillägna Niklas segern. Det klart vi lider med han och hans familj över det som hänt, säger segerskytten.


Örebro reste sig starkt efter chocken i Bofors förra veckan där Niklas Lihagen föll ner och höll på att stryka med.

I första matchen efter incidenten slog man AIK med 4-3 efter förlängning sedan Conny Strömberg visat varför en del experter ser honom som en av allsvenskans allra bästa spelare.

Strömberg spelad fram till samtliga fyra mål och stod för en riktigt läcker passning från bakom mål fram till segermålet som slogs in av Henrik Löwdahl som där gjorde sitt andra mål i matchen.

– Strömberg är otroligt konstruktiv och skapar mycket hela tiden. Det funkar bra, även om det var två skitmål jag gjorde idag, säger kaptenen Löwdahl till Viasat Hockey.

Segern tillägnade man förstås Niklas Lihagen.

– Det var riktigt skönt. Kul att vinna. Vi får tillägna Niklas segern. Det klart vi lider med han och hans familj över det som hänt.

De två andra Örebromålen stod Scott Matzka och debuterande Marcus Kristoffersson för.

– Conny i anfallszon är ju en spelare av enormt enorm klass. Det är en fantastisk spelare som hittar fantastiska lösningar, sade tränaren Peter Andersson om Conny Strömbergs insats innan han lade till den negativa aspekten.

– Man måste ju jobba åt andra hållet också... det gör han oooftast bra. Men det är så här med såna spelare att man måste ge dom förtroendet att gå på offensivt. Vi har gett det till Conny och han har tagit det bra också.

Hockeysverige.se

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!