- Foto: Scanpix

Förstärkning i elitkommittén

Leksand värvar inför kommande kvalserien - men inte på spelarfronten. I stället så har klubben gjort klart med Stefan Nyman som kommer att förstärka föreningens elitkommitté.


Några värvningar har det ännu inte blivit för den hockeyallsvenska toppklubben, Leksands IF. Dalalaget som leder divisionen under elitserien, har sedan länge kunnat börja förbereda sig för den kommande kvalserien, då laget parkerat starkt som etta i tabellen.

Men i dag kom första nyförvärvet - Stefan Nyman, som förstärker klubbens elitkommitté.
- Stefan har gedigen erfarenhet på alla plan. Han har varit med och tagit upp ett lag från allsvenskan till elitserien och han har stor erfarenhet och framgång inte minst runt spel i kvalserien, säger sportchefen, Patric Kjellberg, till Leksands officiella hemsida.

Nyman som var med och höll kvar Södertälje SK i elitserien i fjol.

SSK spelade det året kvalserien mot just Leksand och bland annat elitseriekonkurrenten, Rögle.
- Stefan kommer att komplettera och förstärka klubbens sportsliga kompetens runt a-laget och i och med att vi knyter honom till föreningen så adderar vi mycket värdefull kunskap till oss, fortsätter Kjellberg.

Leksand som har misslyckats med att ta sig till elitserien tre år i rad satsar alltså detta år först och främst med att ha en meriterad skara utanför själva spelartruppen. Leif Strömberg återförenas alltså med sin tidigare kollega från den tiden då även han tillhörde Södertälje.

Drygt två veckor återstår innan transferfönstret stänger.

Leksand har ännu inte stått för några förstärkningar - i alla fall inte på spelarfronten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!