Leksand värvar från andra sidan Atlanten.
1 av 3
Leksand värvar från andra sidan Atlanten. - Foto: ULF PALM / SCANPIX
Leksand storsatsar för att ge fansen hopp.
2 av 3
Leksand storsatsar för att ge fansen hopp. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Niklas Eriksson, tränare för Leksand.
3 av 3
Niklas Eriksson, tränare för Leksand. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Här värvar Leksand NHL-spelaren

Leksand har länge letat efter en anfallsförstärkning till sitt unga lagbygge. Idag blev allt klart med högerfattade centern Jared Aulin med förflutet i LA Kings.


Jared Aulins karriär

Jared Aulin gjorde debut för Los Angeles Kings under säsongen 2002. Innan dess hade Aulin vunnit silver tillsammans med Kanada.

2006 var Aulin nära att avsluta sin karriär efter en återkommande axelskada som vägrade läka.

LEKSAND. Jared Aulin. Där har ni Leksands senaste nyförvärv. En kanadensisk center med JVM-meriter från 2002 då han dessutom var silverlaget Kanadas tredje bästa poängplockare.

- En otroligt spännande och kreativ spelare som uppfyller de krav som vi ställer på en center. Han är rightfattad, skridsko- och spelskicklig och en bra tekare och kan bli värdefull för oss i vårt powerplay, säger tränaren Niklas Eriksson i ett pressmeddelande.

28-åringen kommer närmast från ett misslyckat försök att spela till sig en plats i Edmonton Oilers.

- Han är i rätt ålder och har bestämt sig för att satsa hårt och vidare i sin karriär och vi bedömer det som att han kan vara rätt spelare för oss, menar Eriksson.

Aulin draftades av Colorado i andra rundan 2000 men fick se rättigheterna tredjade till Los Angeles redan året därpå.

Niklas Wikegård, Nyheter24:s hockeyexpert medger att han ännu inte sett kanadensaren, men att han har hört talas om centern - vilket endast kan vara positivt för Leksand.

I Los Angeles gjorde han sina enda NHL-matcher när han rookiesäsongen gjorde 17 matcher för klubben.

Därefter har han spelat i AHL och tillhörde Washington större delen av tiden. 2007 valde han att satsa på studier istället och spelade exempelvis inte hockey alls för två år sedan innan han gjorde comeback ifjol när han skrev på för Columbus och spenderade säsongen med att göra 37 poäng på 64 matcher i AHL för Syracuse.

Debut för Leksand gör han troligen redan nästa vecka och kontraktet är på provspelsbasis till att börja med och kan sägas upp under första månaden.

Se Jared Aulins sjuka pass med skridskon.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!