Asplövens fixstjärna Conny Strömberg drog på sig ett matchstraff i 4-0-förlusten mot BIK Karlskoga. Här från förra säsongen i Örebro. - Foto: © Bildbyrån / Peter Krüger
Nykomlingarna Asplöven blev en lätt match för BIK Karlskoga.
Nykomlingarna Asplöven blev en lätt match för BIK Karlskoga. - Foto: © BildbyrŒn / Emil Malmborg
Asplövens tränare Per Kenttä fick det motigt direkt med en tung 4-0-förlust i Nobelhallen.
Asplövens tränare Per Kenttä fick det motigt direkt med en tung 4-0-förlust i Nobelhallen. - Foto: SCANPIX SWEDEN AB / Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX

Asplövens fixstjärna åkte på matchstraff

Conny Strömberg drog på sig matchstraff i slutskedet. Hans Asplöven var chanslöst i 4-0-förlust mot BIK Karlskoga.

BIK Karlskoga - Asplöven 4-0

(3-0, 1-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 Nicholas Plastino (Henrik Björklund, Ken-Andre Olimb), 2-0 Fredrik Ericson (Daniel Wessner, Joel Gistedt), 3-0 Ponthus Westerholm (Marcus Nilsson, Pathrik Vesterholm).

Andra perioden: 4-0 Kristoffer Näslund (Ken-Andre Olimb, Henrik Björklund).

Utvisningsminuter: 10-39

Skott: 29-13

Domare: David Bergman.

Publik: 2 175.

KARLSKOGA. Utspelade och i underläge 4-0. Då brann det till för Asplövens omtalade stjärna Conny Strömberg. Poängkungen drog på sig ett matchstraff med blott 16 sekunder kvar. Dessförinnan hade BIK Karlskoga kört över ett minst sagt darrigt Haparanda-lag.

Matchen var slut redan i första perioden sedan Nicholas Plastino, Fredrik Ericson och Ponthus Westerholm gjort varsina mål inom loppet av nio minuter. Både 2-0 och 3-0 kom i powerplay. Kristoffer Näslund fastställde slutresultatet i andra perioden med sitt 4-0-mål.

Asplöven kunde inte bjuda upp till mycket kamp, vilket skottstatistiken 29-13 vittnar om.