Chicago stoppade svenskarna

Trots Sedinarnas och Sundins offensiv vände Blackhawks underläget och vann.

Chicago vann den andra NHL-kvartsfinalen mot Vancouver med 6-3 på bortais.

Vancouver såg ut att ha läget under kontroll efter den första perioden. Sami Salo, assisterad av bröderna Daniel och Henrik Sedin, slog tidigt in ettan och Alexander Edler följde snabbt upp med sitt första slutspelsmål.

Men Chicago är bra på att komma tillbaka från underlägen. I den första matchen hämtade laget in ett 0-3-underläge, men förlorade sedan ändå med 3-5. I nattens match fortsatte Chicago ösa på matchen igenom, vilket lönade sig. I den andra perioden var bortalaget överlägset och vände till 3-2. Dryga sex minuter in i den tredje perioden hade ledningen ökats på till 5-2, och matchen var avgjord.

Henrik Sedin snyggade till siffrorna när han efter pass från Mats Sundin och Alexander Edler satte 3-5. En och en halv minut senare satte Dave Bolland, i öppen bur, avslutande 6-3.